Fri frakt över 1000 SEK och fria returer i 30 dagar

Customer Service

INTEGRITETSPOLICY OCH SAMTYCKE TILL ANVÄNDNING AV DATA PÅ APLACE.COM

1. INTRODUKTION

Vi respekterar rätten till integritet hos alla besökare på APLACE.COM och inser vikten av att skydda den information som samlas in om dem. Följande information tillhandahålls av APLACE.COM för att du som kund ska vara fullständigt informerad om vår integritetspolicy. Genom att besöka och använda vår webbplats, accepterar och samtycker du till de rutiner som uttrycks i denna integritetspolicy samt i våra köpvillkor.

När du besöker APLACE.COM samlar vi in information om ditt besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella elementen på APLACE.COM samt för att öka relevansen i vår marknadsföring. Insamling av kunders personuppgifter på APLACE.COM sker inom ramen för gällande lagstiftning och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den samt dina rättigheter gällande dina personuppgifter. Om du är under 16 år, måste du informera din målsman om APLACE.COM's integritetspolicy innan du använder denna webbplats eller någon av webbplatsens tjänster.
Denna integritetspolicy gäller inte för webbplatser som administreras av andra företag eller organisationer som vi länkar till. APLACE.COM ansvarar inte för någon personlig information du lämnar till tredje part via vår webbplats.


2. INSAMLING AV PERSONUPPGIFTER

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter eller personrelaterade data är uppgifter om materiella eller personliga förhållanden som kan hänföras till en bestämd eller bestämbar enskild fysisk person. Hit hör exempelvis namn, telefonnummer, adress, IP-adress samt lagrad data.

APLACE samlar in personuppgifter på flera olika sätt när du gör en beställning eller registrerar dig för en tjänst som tillhandahålls av APLACE.COM. Om en beställning görs hos oss måste vi erhålla personlig information som namn, e-postadress och leveransadress så att vi kan hantera din order och leverera din beställning. Sparade kortuppgifter kommer aldrig att ges ut till tredje part utan används endast för att behandla din beställning med våra betalningspartners system.
Vi kan också få personlig information som ett resultat av autentisering eller identitetskontroller. Ibland kan vi också be om ditt telefonnummer för att ge det till vårt bud som utför leveransen av varan. Dessa uppgifter gör att vi kan behandla din beställning och ger dig möjlighet att följa din beställning under processen.

Insamling av personuppgifter vid beställningar

När du gör en beställning på APLACE.com behöver vi spara namn, personnummer, telefonnummer, kontaktuppgifter, betalningsinformation och köpinformation (till exempel vilken vara som beställts.) Denna information sparas för att vi ska kunna hantera din beställning, din leverans, din betalning och eventuella returer, byten och reklamationer.
Insamling av data genom cookies
En cookie är en textfil som lagras på din dators hårddisk för att hålla reda på hur ofta du besöker vår webbplats, vilka sidor du besöker, innehållet i din kundvagn, tidigare köp och används för att kunna leverera innehåll anpassat till dina intressen och din besökshistorik.

Vilka cookies används?

De flesta av de cookies vi använder raderas automatiskt från din dator när du stänger din webbläsare (sessionens slut). Dessa cookies kallas därför för sessionscookies. Sessionscookies behövs exempelvis för att man ska kunna erbjuda varukorg-funktionen på flera sidor. Därutöver använder vi även cookies som stannar kvar på din dator. Vid nästa besök registreras automatiskt att du redan besökt oss tidigare och vilka inmatningar och inställningar du föredrar. Dessa temporära eller även permanenta cookies (livslängd 1 månad till 10 år) sparas på din hårddisk och raderas automatiskt när den inställda tiden nås. Det är i synnerhet dessa cookies som används för att göra våra tjänster mer användarvänliga, effektivare och säkrare. Tack vare dessa filer är det exempelvis möjligt att du får skräddarsydd information på sidan. Det enda syftet dessa cookies har är att anpassa våra erbjudanden till kundernas önskemål och göra det så bekvämt som möjligt för dig när du surfar hos oss.

Vilka uppgifter sparas i cookies?

I de cookies APLACE använder sparas endast pseudonymiserad data. Vid aktivering av dessa cookies tilldelas de ett identifikationsnummer. En samordning med dina personrelaterade uppgifter till detta identifikationsnummer sker inte. Ditt namn, din IP-adress eller liknande uppgifter som möjliggör en direkt samordning mellan dig och denna cookie sparas inte i den. Baserat på cookie-tekniken erhåller vi endast pseudonymiserad information, exempelvis om vilka sidor i vår webbutik som har besökts, vilka produkter man har tittat på, etc.

Hur kan du förhindra att cookies sparas?

De flesta webbläsare är automatiskt inställda på att acceptera cookies, men vanligtvis kan du ändra inställningar i din webbläsare för att förhindra automatisk acceptans. Om du väljer att acceptera cookies kan du fortfarande använda de flesta funktioner på vår webbplats, inklusive möjligheten att köpa varor. Om du endast vill acceptera APLACE.COM-cookies, men inte de från våra leverantörer och partners kan du ändra inställningen i din webbläsare till "Blockera cookies från tredje part". I regel kan du via hjälpfunktionen i din webbläsares menyrad se hur du avvisar nya cookies och tar bort sådana du redan har fått.

Google Analytics

APLACE.COM Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google Inc. (www.google.se). Google (Universal) Analytics använder metoder som möjliggör en analys av din användning av webbplatsen, till exempel så kallade "Cookies", textfiler som lagras på din dator. Denna skapade information om din användning av denna webbplats överförs i regel till en av Googles servrar i USA och sparas där. Genom aktivering av IP-anonymisering på denna webbplats kommer därvid IP-adressen dock först att avkortas före överföring inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra länder inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall skickas den fullständiga IP-adressen till en server i USA tillhörande Google för att avkortas där. IP-adressen som inom ramen för Google Analytics sänds via din webbläsare sammanförs inte med andra uppgifter som sparats av Google. Därutöver kan du förhindra registrering av de uppgifter om din användning av webbplatsen, som skapas av cookies (inkl. din IP-adress), genom Google samt bearbetning av dessa uppgifter genom Google, genom att du laddar ned och installerar pluginet i webbläsaren, som du hittar med hjälp av följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
Alternativt till pluginet i webbläsaren kan du klicka på denna länk för att med framtida verkan förhindra registrering genom Google Analytics på denna webbplats. Därvid sparas en opt-out-cookie på din terminal. Om du tar bort dina cookies, måste du åter klicka på denna länk.


3. ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

Hur använder vi dina personuppgifter?

APLACE.COM får använda dina personuppgifter för behandling av beställningar, betalningar och för att ge dig en personlig shoppingupplevelse. Vi kommer också att använda dina uppgifter för att uppfylla och leverera dina beställningar och hantera ditt konto. Din personliga information kan också kontrolleras med kreditupplysningsföretag för att förhindra bedrägeri och kan delas med andra handelsavdelningar inom APLACE.COM. Om det finns en rättslig skyldighet att göra det kan vi komma att lämna ut dina uppgifter till relevanta tillsynsorgan. Vi kan även använda dina personuppgifter för att skicka dig aktuella erbjudanden, men detta sker endast om du accepterar detta. Vi säljer inte dina uppgifter till andra marknadsföringsföretag.

Vi samlar statistik om trafiken till webbplatsen, försäljning och annan kommersiell information som vi kan föra vidare till betrodd tredje part, men denna statistik omfattar inga uppgifter som möjliggör att du kan identifieras personligen. Vi ser detta som en mervärdestjänst vilken hjälper dig att hitta användbara produkter eller tjänster.

Användande av insamlad data I marknadsföringssyfte

Vi samlar in data om våra besökare för att kunna utvärdera, utveckla och förbättra vår tjänst och kundupplevelse, samt för att för att kunna erbjuda personliga produktrekommendationer via vår webbplats, via e-post samt vid annonsering via tredje parter.

Nyhetsbrev

För att skicka nyhetsbrev använder vi den e-postadress som du angett och behöver din bekräftelse på att du som innehavare av denna e-postadress har samtyckt till mottagandet. Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev, genom att kontakta oss eller genom att klicka på länken för avregistrering i nyhetsbrevet. Din e-postadress sparas så länge ditt samtycke finns, och delas inte med några tredje parter.

Produktrekommendationer

Med hjälp av cookies samlar vi in data om ditt besök på APLACE.COM, för att kunna erbjuda personliga produktrekommendationer baserat på dina intressen och din besöks- samt orderhistorik. Dessa data används inte för att identifiera dig personligen, utan är helt enkelt till för en pseudonymiserad utvärdering av hemsidans användning. Vårt mål är att göra våra onlinetjänster så attraktiva och relevanta som möjligt för dig genom att presentera innehåll som matchar dina intressen.

Retargeting

APLACE.COM använder sig av retargeting-teknik för att kunna öka relevansen i vår marknadsföring. Denna teknik gör det möjligt att tilltala användare som redan visat intresse för vår webbutik och våra produkter vi marknadsföring hos tredje parter, till exempel sökannonser, banners och facebookannonser. Visningen av detta innehåll hos tredje parter bygger på en cookie-teknik och en analys av det tidigare användarbeteendet. Denna typ av insamlad data är komplett pseudonymiserad. När du använder vår webbplats sparas information om ditt besök i cookies, även efter slutet av webbläsarsessionen, för at kunna återanropas vid ditt nästa besök.

Exempel på ändamål för användande av dina personuppgifter:
• Hantera dina beställningar och returer via vår webshop
• För att kontakta dig vid eventuella problem med leveransen av dina varor
• För att besvara dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster
• För att skicka marknadsföringserbjudanden som nyhetsbrev
• För att göra analyser så att vi kan ge dig relevanta marknadsföringserbjudanden och information
• För att bekräfta att du innehar den lagstadgade minimiåldern för att genomföra köp online
• För att testa och förbättra våra system som tillhandahåller våra tjänster 


4. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

Dina uppgifter kan delas inom APLACE-koncernen. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part utanför APLACE-koncernen. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla tjänster till dig, t.ex. speditörer i samband med leverans av varor, externa verktyg för distribution av nyhetsbrev, kreditupplysnings- eller inkassobyråer för kreditupplysningskontroller, identitetskontroller och indrivning av fordran samt externa verktyg för att kunna tillhandahålla en kvalitativ kundservice.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter från förlust, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar fortlöpande våra säkerhetsåtgärder i enlighet med framstegen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt, skickas all information i krypterad form. Detta innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att dina personuppgifter inte kan läsas av utomstående. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsombud som hjälper oss att direkt kontrollera med din bank att kortet är giltigt för köp. Vårt betalningsombud bearbetar dina kortuppgifter i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som utvecklades av kortföretagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB. Detta innebär att säkerheten är mycket hög vid bearbetningen av dina kortuppgifter. När du betalar med kort förbehåller vi oss rätten att utföra en identitetskontroll.

Hur länge sparas informationen?

APLACE.COM sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån lagkrav eller för att fullgöra APLACE.COMs åtaganden gentemot dig i det enskilda fallet. Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.

Vilka är dina rättigheter?

Rätt till information:  Du kan när dom helst begära att få ut information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig.
Rätt till rättelse: Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt.
Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får dock inte radera några uppgifter som lagen kräver att vi behåller.
Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller.
Ta tillbaka samtycke: Du kan välja att ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från våra nyhetsbrev eller genom att kontakta oss.
Klagomål: Du kan kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföringsändamål. Du kan kontakta oss genom att skicka ett mail till help@aplace.com.


5. SAMTYCKE

Genom att använda vår webbplats ger du ditt uttryckliga samtycke till att APLACE.COM behandlar dina personuppgifter för ovan nämnda ändamål. Vidare lämnar du, genom att godkänna dessa villkor, härmed ditt uttryckliga samtycke till att APLACE.COM använder information som samlas för indirekt marknadsföring. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till fortsatt behandling av personuppgifter. Vänligen notera dock att viss behandling är obligatorisk för att du ska få tillgång till funktioner på vår webbplats. Om du inte accepterar vad som sägs i denna integritetspolicy ber vi dig vänligen att inte använda vår webbplats.


6. ANSVARIG PART

Ansvarig part för insamling, bearbetning och användning av dina personliga uppgifter är APLACE ONE AB (i det följande: APLACE). APLACE är ansvarig part och har följande kontaktuppgifter:

APLACE.COM
Repslagargatan 17B
SE-118 46 
E-post: help@aplace.com
Org nummer: 556671-9646

Du kan få information om din lagrade data när som helst och utan kostnad. Du kan även begära att dina data korrigeras, spärras eller raderas. För detta ändamål vänd dig till ovan nämnda kontaktuppgifter.