Välkomna till PEARL, vår second hand-butik där ni, våra kunder, kan lämna in era kläder och få betalt när de sålts.

Vi kommer att göra ett urval och välkomnar hela, rena plagg från skandinaviska designers men självklart även andra märken, så länge de håller en hög modegrad. Vi gör det här för att vi tror att det kommer att fylla ett behov. Vi tror att fast fashion bidrar
 till att folk tröttnar och slutar använda plagg långt innan de tjänat klart sitt syfte.

Man växer ur kläder, man byter stil. Men istället för att låta kläderna ligga i något mörkt hörn av garderoben och inte längre få se dagens ljus kan man lämna in dem hos oss så att de kan få glädja någon annan. I takt med att trenderna blir allt fler, stannar de också längre. Vi vill uppmuntra till en personlig stil och kreativa uttryck genom kläder snarare än uppmana människor att slaviskt följa trender. Vi ser Pearl som en del av det. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något och vi väljer att göra något inom det vi är absolut bäst på, nämligen mode.

Har du några frågor så får du kontakt med oss via pearl@aplace.com.

Varmt välkomna!

//////////////// Q&A ////////////////

 

Vad är Pearl?
Vi hoppas att Pearl ska bli Stockholm mest intressanta second hand-butik. Vi tycker att Stockholm länge har saknat en butik med en högre modegrad än det som finns i dag. Det hoppas vi kunna ändra på med Pearl. Vi vill också skapa en trevlig inramning och upplevelse när du som kund kommer och lämnar in dina tidigare favoritplagg. Du gör en viktig insats för miljön och ska bli bemött därefter!

Vilka plagg kommer att säljas på Pearl?
Från alla de varumärken vi normalt säljer i våra butiker och internationella lyx- och high end-varumärken. Från Wood Wood och Hope till Prada och Vetements!

Vilka plagg vill vi inte ha?
Vi tar inte emot plagg som luktar, är smutsiga eller som på andra sätt inte kan säljas. Vi vill heller inte ha renodlade sportplagg, plagg från lågpriskedjor eller plagg som vi upplever som allt för otrendiga. Vi tar även endast emot plagg som passar in i aktuell säsong.

Hur och vart sker inlämningen?
I butiken nere i Hornstull.

Vad kommer plaggen att kosta?
Om du har specifika önskemål om vad dina plagg ska kosta så får du gärna notera det, annars åtar vi oss att sätta ett lämpligt pris.

Vad är min del av försäljningen?
Du behåller 40% av försäljningspriset.

Vad händer när jag lämnat in mina plagg?
Då skapar vi ett kundkort i vårt affärssystem samt registrerar alla dina plagg. Du får sedan ett mejl varje gång ett plagg säljs eller när det är dags att hämta dina kvarvarande kläder.

Vad händer efter försäljningsperioden?
När du blivit ombedd att komma förbi butiken för att hämta kvarvarande plagg och/eller får betalt för dina sålda så får du din del av försäljningen genom en banköverföring. Ej uthämtade plagg skänks till välgörenhet.